Jazz Festival Enkhuizen doet op ingeslagen weg oude tijden herleven

ENKHUIZEN – Enkhuizen is altijd een uitje waard, maar één juniweekend in het bijzonder. Want van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni vindt het 46ste Jazz Festival Enkhuizen plaats. Een festival waar je voor kaarten in de jaren zeventig en tachtig, tijdens de hoogtijdagen, een nachtje in een slaapzak moest liggen. Maar mede dankzij de gestructureerde programmering, die het gevarieerde publiek de mogelijkheid biedt om gerichter de evenementen naar eigen smaak uit te kiezen, rijzen de bezoekersaantallen ook de laatste jaren weer de pan uit.

Liefhebbers van Trad Jazz komen vrijdagavond al aan hun trekken tijdens de Enkhuyzer Jazz Night. De speciaal samengestelde Festival Band trapt deze af met daarin bekende jazzartiesten uit Nederland, België, Denemarken, Frankrijk én Australië. Het Britse Adrian Cox Quartet en de Zweedse Second Line Jazzband zwepen de liefhebbers daarna verder op, voordat de Oriental Jazzband de avond in een intieme setting afsluit.

Tekst loopt door onder de foto

Ook dit jaar is Coen Witteveen weer present voor een jazzworkshop tijdens junior Jazz (Foto Norbert Reijngoud)

De volgende dag volgt Junior Jazz voor de jongsten met een (voor kinderen inspirerende) workshop van onder anderen saxofonist Coen Witteveen, gevolgd door de kleurrijke Umbrella Parade. Dit vormt het begin van de laagdrempelige zaterdagmiddag, waar bij de buitenpodia en de Streetparade-bands van het gratis Saturday City Jazz-evenement, naast Trad Jazz, Blues, Hot Club de France en modernere jazzstijlen te beluisteren zijn.

Mocht je deze missen of rond de klok van zeven nog niet genoeg hebben van gezelligheid en jazzklanken, kun je toegangsbandjes bestellen/halen voor de Kroegentocht een paar uurtjes later in de Enkhuizer cafés. Ook hier is de keuze reuze, met uiteenlopende stijlen van Trad tot Electronic Jazz en van heerlijke Blues tot Rhythm & Blues.

Zondag, de slotdag van het festival, begint met de Gospel & Glory Celebration. Dit betekent anderhalf uur lang genieten van inspirerende muziek voordat het feest zich enkele uren later verplaatst naar het prachtige festivalterrein van Brouwerij De Werf voor het afsluitende en swingende Swingin’ Sunday; At the Docks met onder anderen Jazz Five, inclusief food trucks en fijne bieren.

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld prijzen, de artiesten of het programma, kijk dan op de festivalwebsite: www.jazzfestivalenkhuizen.nl.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.