Is in olie investeren handig?

De olieprijs is door de coronacrisis flink gedaald: op een gegeven moment was de koers zelfs negatief! Wanneer je hier als belegger slim op inspeelt dan kan je goede resultaten behalen met investeren in olie. Maar hoe werkt dat precies? Hieronder lees je alles over het investeren in olie en of je dit juist wel of niet moet doen

Beleggen in olie

Je hebt er vast wel eens over gehoord of gelezen, want beleggen in olie is toch wel een bekende manier van beleggen. De meest bekende manier voor het beleggen in olie is dan ook door het kopen van aandelen in oliemaatschappijen. Een andere manier is om direct in olie te gaan beleggen. Dit kan je doen door CFD’s te kopen bij een online broker. De CFD’s volgen alleen de koers van de olie. Je bent dus niet afhankelijk van de bedrijfsvoering van de oliemaatschappijen.

Waarom wel of niet in olie investeren?

Zoals er eigenlijk bij alles voor- en nadelen zijn, zijn er ook voor- en nadelen wanneer je in olie gaat investeren. Het is natuurlijk wel handig om deze alvast te weten, zodat je kan kijken of je het waard vindt om hierin te gaan investeren. Hieronder lees je de voor- en nadelen van het investeren in olie.

Voordeel 1: Het eerste voordeel van investeren in olie is dat het aanbod van olie daalt. Dit komt namelijk doordat de olie voorraden niet oneindig zijn. Het aanbod van de olie neemt dus steeds meer af waardoor de prijs omhoog gaat. Dit zorgt ervoor dat de prijs de komende jaren zeker blijft stijgen.

Voordeel 2: Een ander voordeel is dat de koers van olie altijd redelijk stabiel blijft. De koers gaat niet opeens heel snel omlaag of heen snel omhoog. Dat betekent dat de waarde van olie weinig fluctueert.

Voordeel 3: Het derde voordeel van investeren in olie is dat jij jezelf beschermt tegen inflatie. Als de economie tegenvalt, kunnen overheden geld bijdrukken om de economie te stimuleren. Dit heeft tot gevolg dat het geld minder waard wordt, waardoor er inflatie optreedt. Als jij op dat moment geld in olie hebt geïnvesteerd is dat alleen maar positief.

De nadelen van investeren in olie

Er zitten natuurlijk niet alleen maar voordelen aan het investeren in olie, maar er zitten ook zeker nadelen aan. Hieronder lees je over de nadelen van het investeren in olie.

Nadeel 1: Wat we tegenwoordig veel zien is dat er veel meer aandacht is voor een beter milieu en dus groene energie. Olie valt hier dus niet onder, maar wel zonnepanelen, windmolenparken en elektrische auto’s. Dat wil dan ook zeggen dat we steeds minder olie nodig hebben en op een geef moment misschien wel helemaal niet meer.

Nadeel 2: Wanneer je snel geld wilt verdienen met je investering is het handelen in olie zeker niet de beste manier. Doordat de koers van olie niet volatiel is, zal de prijs ook niet zo snel stijgen. Wanneer je in olie investeert, moet je dus veel geduld hebben wanneer je op de lange termijn geld wilt verdienen.

Reageer op dit onderwerp