Irish pub The Dubliner vraag nieuwe vergunning aan, procedure kan tot maart duren

ENKHUIZEN – Eigenaar Peter Koedam van de Irisch Pub The Dubliner heeft laten weten dat hij een neiuwe vergunning heeft aangevraagd. De kroeg die populair is in het Enkhuizer uitgaansleven werd een dag voor kerst gesloten nadat de gemeente na maandenlang gedoogbeleid de teugels strakker aantrok.

Er was al geruime tijd geharrewar rondom het aanvragen van een nieuwe vergunning, dit had te maken met een adreswijziging nadat de populaire kroeg in tweeën was opgesplitst. Formeel had de kroeg een ander adres gekregen waardoor de huidige vergunningen niet meer geldig waren.

Vooralsnog leek het erop dat beide partijen aan hun standpunt zouden blijven vasthouden echter laat de eigenaar nu via Facebook weten dat hij toch opnieuw een vergunning aanvraag heeft gedaan. Echter kan het nog tot maart duren voordat e.e.a. is afgehandeld en de kroeg weer open kan.

Zolang wil Peter Koedam niet wachten. “Met een goede advocaat gaan we nu een rechtszaak aan” laat hij weten, “We hopen dat de sloten er dan weer spoedig af kunnen”. Voor wie van beide kemphanen die nog steeds lijnrecht tegenover elkaar staan het oordeel van de rechter gunstig zal uitvallen moet nog blijken. Maar voorlopig blijft The Dubliner nog tot nader order en verdriet van een boel Enkhuizers gesloten.

Reageer op dit onderwerp