Inwoners Enkhuizen willen dat de gemeente gaat optreden tegen het vuurwerkoverlast

ENKHUIZEN – Verreweg de meeste inwoners van Enkhuizen zijn het beu, meer dan beu, het al weken durende overlast van vooral nachtelijk vuurwerk dat in het IJsselmeerstadje wordt afgestoken. Huisdieren die doodsbang worden, mensen die ruw uit hun slaap worden gehaald, ze zijn het beu, meer dan beu.

De roep om harder optreden door de gemeente Enkhuizen neemt hand over hand toe, ‘waar blijft de politie, waar zijn de handhavers, werken die ’s avonds en ’s nachts niet?’ De inwoners voelen zich een roepende in de woestijn.

Dagelijks lees je wel weer vele klachten op de Facebookpagina ‘Je bent een Enkhuizer……’  en telkens weer is de roep om inzet van de politie en/of handhavers groot. Het veelal illegale zware vuurwerk dat wordt gebruikt is tot in de verre omtrek te horen, en zorgt ook regelmatig voor het afgaan van alarmsystemen in auto’s en gebouwen.

Dat de politie niet optreedt komt vooral omdat er niet op elke hoek van de straat een agent kan staan, en je moet de overlastveroorzakers op heterdaad betrappen voor je iets kan doen, verklaarde de politie al eerder aan Enkhuizen Actueel. ‘Wij doen ons best maar werken ook maar met een beperkte bezetting ’s avonds en ’s nachts.

Reageer op dit onderwerp