Inloophuis Pisa doet mee met KWF Huis in Actie

ENKHUIZEN – Inloophuis Pisa doet mee aan de actie van het KWF ter ondersteuning van de inloophuizen in Nederland. IPSO inloophuizen richten zich op kwaliteit van leven van mensen geraakt door kanker. Het inloophuis is een onmisbare plek. Daar waar het ziekenhuis zich richt op het fysieke herstel, zorgt het inloophuis voor de emotionele nazorg. Helaas hebben inloophuizen het op dit moment door het coronavirus financieel zwaar. Dat geldt ook voor inloophuis Pisa.

Bestuursvoorzitter Marjolijn Dölle: “Corona raakt ons allemaal. En dat geldt in het bijzonder voor onze doelgroep: mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Kanker is een ziekte die veel angst en onzekerheid met zich meebrengt. En in een tijd waarin de reguliere zorg onder druk staat en isolement voor de kwetsbare doelgroep op de loer ligt, geldt dat des temeer. Pisa is hard getroffen door de coronacrisis. Wij zijn afhankelijk van donateurs, fondsen, subsidies en giften. Maar ook van de opbrengst van diverse evenementen, die dit jaar vanwege corona niet door konden gaan. Hierdoor moeten wij een substantieel bedrag aan inkomsten missen.

Coördinator van Huis in Actie voor Pisa is Ingrid Damen: “Juist nu, in deze onzekere tijd is de behoefte aan de steun die wij kunnen bieden zo groot.  Tijdens de eerste ‘lockdown’ werd maar al te duidelijk wat Pisa betekent voor onze bezoekers. Een warm huis waar je je welkom voelt, waar je een luisterend oor vindt, waar je lotgenoten treft of waar je gewoon even kunt zijn en niets hoeft. Pisa werd dan ook enorm gemist toen de deur tijdelijk dicht was. Daarom is het zo belangrijk dat de deur van Pisa altijd open blijft. Juist nu! Om die reden doen wij mee aan de acties die volop organisatorisch worden gesteund door het KWF. Wij hopen dat inwoners van West-Friesland ons de komende weken zullen steunen, en meedoen aan de talloze acties die op touw worden gezet. “ Voor meer informatie https://www.inloophuispisa.nl/430-help-mee-en-houd-pisa-open

Volgens het KWF zijn er 75 IPSO inloophuizen in Nederland. IPSO inloophuizen worden elk jaar 200.000 keer bezocht. 77% van de bezoekers geeft aan dat het inloophuis bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven. 40% van de inloophuizen heeft financiële steun nodig in 2020.

Reageer op dit onderwerp