ING Venedie sluit de deuren, geldautomaat waarschijnlijk ook op de tocht

Enkhuizen –Nadat eerder de Rabobank op de Molenweg het voor gezien hield en de ABN Amro aan het Venedie de brui eraan gaf is nu het ING kantoor aan het Venedie aan de beurt om voorgoed de deuren te sluiten.

Op de ramen van het één na laatste bankkantoor van Enkhuizen hangen grote aanplakbiljetten met de mededeling dat het kantoor op 4 februari zijn deuren zal sluiten. Klanten van de bank zullen zich voortaan voor uitgebreidere bankzaken moeten wenden tot het kantoor aan de Stationsweg in Hoorn. Kleinere bankzaken zoals afhalen wachtwoord en pincode kunnen vanaf die tijd bij het servicepunt van Primera in de Westerstraat geregeld worden.

Enkhuizen Actueel sprak met een medewerkster van de bank over de ontwikkelingen. Op de vraag of de geldautomaat die naast het pand in de muur gelegen is ook op korte termijn zal verdwijnen durfde de medewerkster niet echt een antwoord op te geven “hier brand ik mijn handen niet aan, ik geef u het nummer van de persvoorlichter. Maar ik u wel zeggen dat alle bankautomaten worden vervangen door een automaat van Geldmaat” (tekst loopt door onder foto’s).

De geldautomaten van Geldmaat komen steeds prominenter in beeld in de straten van Nederland. Sinds 2019 maken de geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank langzaamaan plaats voor de geldautomaten van Geldmaat. Deze automaten worden gelijkmatiger over Nederland verspreid zodat iedereen gemakkelijk geld kan blijven opnemen en storten.

Op de afdeling persvoorlichting van de ING was er verder niemand bereikbaar om Enkhuizen Actueel te woord te staan. Feit blijft dat er wederom een bank minder is in Enkhuizen waarmee het kersverse kantoor van de Regiobank aan Reigerweg nog de enigste is die over is gebleven.

Reageer op dit onderwerp