5.9 C
Enkhuizen
3 december 2020 01:51
Enkhuizen Actueel

Incotec's Olga Court met Matthijs Post van het Proevkantoor en Han Neef van Voedselbank West-Friesland

Incotec steunt voedselbank West-Friesland

ENKHUIZEN – De komende maanden doneert Incotec aan de voedselbank in West-Friesland. Incotec is een specialist op het gebied van zaadverbetering. Incotec behandelt en verbetert voedselzaden voor veldgewassen zoals mais, rijst en soja en groentezaden zoals tomaat, sla en ui. We hebben verstand van biologie (het zaadje), maar ook van techniek en chemie.

In september doneert Incotec vers fruit, waaronder mandarijnen, appels, meloen en kiwi, voor de voedselpakketten. In de maand oktober sponsort het bedrijf de groente in deze pakketten. Het verse fruit en de verse groente wordt geleverd door Matthijs Post van het Proevkantoor, dat staat voor lokaal geteelde producten en een eerlijke prijs voor de teler. Drijvende kracht bij Incotec achter deze actie is Olga Court, HR-adviseur.

Olga: “Bij Incotec zijn we sinds het uitbreken van corona ook erg bezig met het steunen van onze directe omgeving in deze lastige tijd. Van ons moederbedrijf Croda krijgen we hier ook geld en tijd voor. In het voorjaar hebben we verschillende acties op touw gezet, onder andere voor werknemers en patiënten in de zorg zoals het Dijklander Ziekenhuis en het Hospice Hoorn. Nu is het de voedselbank, die een belangrijke rol speelt in deze regio voor mensen die daar aanspraak op moeten maken. Ik vind het mooi dat we daar als bedrijf iets voor kunnen doen.”

Reageer op dit onderwerp