In beeld: Renovatie aan lei- en zinkwerk ontmoetingskerk

ENKHUIZEN – Er wordt momenteel hard gewerkt aan de ontmoetingskerk waarbij het lei- en zinkwerk aan een stevige renovatie onderhevig is.

De oude leien zijn inmiddels van de kleine toren verwijderd, het verwijderen van de leien van de grote toren wordt aan gewerkt en in reeds gedeeltelijk gebeurd, ook zijn de torenvoeten aangepast om een vernieuwing te kunnen ondergaan. De pinakel en het kruis met de haan zijn ook van de torens verwijderd zodat deze gerestaureerd en/of vervangen kunnen worden. Dit was nog een hele klus, je ziet het er niet aan af als het zo hoog op de toren staan maar de haan heeft een afmeting van maar liefs 65 x 55 cm en een gewicht van rond de 25 Kg.

De nieuwe leien die op de torens komen worden vooraf gekeurd door bouwadviseur K. Broeder uit Ede, ook bekijkt deze de conditie van verschillende elementen van het renovatieproject. Al met al een grote klus waarbij ook nog de pannen en pannenlatten verwijderd zullen worden. Het is duidelijk dat de kerk voorlopig nog wel in de steigers zal blijven staan.