In beeld: Feest in het leukste kinderdorp van Nederland

ENKHUIZEN – Mede dankzij het lekkere herfstweer vandaag werd het een gezellige drukte in het leukste kinderdorp van Nederland. De 14e editie van het Pietendorp in het Buitenmuseum van Enkhuizen trok vandaag een boel kinderen (en ouders) die zich kwamen vermaken aan alles dat het Pietendorp weer te bieden had.

Dit was het vierde jaar dat het Pietendorp voorzien was van de roetveegpieten, de aanwezige kinderen (al of niet verkleed als Piet of Sinterklaas) maakte zich er niet druk om en deden mee met alles wat er te doen was in het compleet voor dit evenement omgebouwde Buitenmuseum. Alle straatjes in het pittoreske stadje zijn voorzien van feestelijke slingers en overal om je heen hangen pakjes.

Pieten in alle soorten en maten, Voetbalpieten, Bandplakpieten, Pakjesvispieten, Muziekpieten, je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn wel ergens pieten voor. Overal zijn er activiteiten waar de kinderen tezamen met de Pieten aan mee kunnen doen. Wacht dacht je bijvoorbeeld van het planten van een echte pepernotenboom, of met een hengel naar pakjes vissen in één van de slootjes in het park. Ook het bakken van je eigen pepernoten mocht natuurlijk niet ontbreken.

Meer dan 150 Pieten die hun intrek hebben genomen in het Buitenmuseum en die je overal vrolijk ziet rondspringen en dansen. Niets is de Pieten te gek want Pieten zijn natuurlijk onvermoeibaar, en dat moet ook wel als je 5 december op één avond zoveel pakjes door een schoorsteen moet kunnen duwen.

Voor de kinderen die vandaag niet konden komen is het Pietendorp ook nog open op zondag 24 november en zondag 1 december. Daarna is het feest voorbij en zul je weer een jaar moeten wachten totdat het leukste kinderdorp van Nederland weer open gaat.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp