In beeld: Carnavalsoptocht Enkhuizen lijdt onder winterstorm

ENKHUIZEN – De jaarlijkse carnavalsoptocht van carnavalsvereniging De Haringhoppers verliep dit jaar even anders dan wat we gewend waren. Door de harde winterstorm waren er enige beperkingen opgelegd om ieders veiligheid te garanderen.

De praalwagens van de Prins Roberto P., de raad en de Oude Garde kwamen dit jaar leeg voorbij de Koepoort de binnenstad in rijden. Aan het begin van de Westerstraat toen de wagens meer in de luwte kwamen konden de bemanning gelukkig evengoed nog instappen.

Vanmorgen vroeg lieten de Haringhoppers al weten dat er overleg was geweest met burgemeester Eduard van Zuilen, er was besloten dat de optocht gewoon door kon gaan maar dat er wel bepaalde omstandigheden in acht genomen moesten worden om de veiligheid van de feestgangers en toeschouwers te garanderen. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en kwam de stoet onder barre weersomstandigheden aan bij het stadhuis om de sleutel van Enkhuizen in ontvangst te nemen.

Helaas op het moment van sleuteloverdracht weer even een regenbui maar de pret was er niet minder om, de echte Enkhuizer carnaval feestgangers zijn niet bang voor wat druppels en harde wind. Eén van de feestgangers liet nog weten “Je kan maar ien keer klesnat worden” en zo is het.

Reageer op dit onderwerp