[In beeld] Brandweerman Alex neemt afscheid “het is mooi geweest na 26 jaar”

ENKHUIZEN – Donderdagavond was het na een flinke voorbereiding zo ver, de in scene gezette laatste uitruk voor Alex Roggeveld. Hij stopt na 26 jaar als brandweerman, hij is onlangs vijftig geworden en vond het tijd om te stoppen.

Nadat iedereen zich verzameld had in de kazerne werd het scenario door gesproken. De familie Rgoggeveld zat ook in het complot, en waren ook in de kazerne. De bedoeling was dat de vrouw van Alex Ilonka met de hoogwerker werd gered uit de Dromedaris.

En dochter Nienke moest worden gered bij een brand in het botenhuis van de KNRM. En zoon Rick was in de problemen met een bootje midden op het IJsselmeer. Waar Alex met vliegende vaart als laatste zijn zoon uit zijn benarde positie moest halen, dit allemaal in samenwerking van de KNRM.

Zo was de familie Roggeveld weer compleet, en werd er in het botenhuis nog even nagepraat en een kop koffie gedronken. Deze actie werd mogelijk gemaakt door De Dromedaris en de KNRM, daarvoor nog hartelijke dank. Zaterdag 11 januari neemt Alex officieel afscheid van het korps, maar blijft wel betrokken bij de brandweer.

Reageer op dit onderwerp