In beeld: Alles ziet er beter uit als de zon schijnt

ENKHUIZEN – De tweede dag van de zomer 2020 bracht vandaag al direct de eerste mooie zomerdag, een boel mensen die van de zon genoten en er lekker op uit trokken in de binnenstad van Enkhuizen en naar de buiten gelegen gebieden.

De pas aangelegde verbrede terrassen stroomden langzaam maar gestaag vol in de binnenstad van Enkhuizen, terwijl ondertussen op de Dijk nog flink werd doorgewerkt om ook extra terrasruimte te realiseren voor de Markerwaard en naastgelegen horeca gelegenheden.

Naarmate de middag vorderde wisten steeds meer mensen hun verkoeling te zoeken langs het recreatiegebied Enkhuizer Zand waar een enkeling zich zelfs al in het koude water van het IJsselmeer waagde te begeven. En als alle drukte in en om de binnenstad je allemaal teveel werd dan kon je gewoon even verder trekken om langs de molens lekker en relaxed een hengeltje uit te gooien.

Ook bij de sluizen van de Markerwaardijk was het erg druk met binnenkomend vaarverkeer, zodra het aquaduct met binnenkomend verkeer geleegd was ontstond er binnen de kortste keren alweer een file van andere boten die door de sluis richting Enkhuizen wilde varen. Bovenstaande gadegeslagen door verscheidene groepen Enkhuizers en toeristen die naar het uitkijkpunt bij het aquaduct waren toegekomen.

Ondanks dat de jaarlijkse lappendag vandaag geen doorgang kon vinden waren er toch verscheidene winkeliers die hun best deden en het winkelend publiek van de gebruikelijke lappendag korting kon voorzien.  Met de goede weersvoorspellingen voor de rest van de week kan het wel weer eens een ouderwetse gezellige drukte worden.