'Iedereen kan duiken' vanaf 5 april openen de duiktorens in Enkhuizen

ENKHUIZEN – Vanaf 5 april a.s. openen de duiktorens van Enkhuizen de deuren voor sportduikers. Op 5 april verricht dhr. Luyckx, wethouder Sport- en accommodatiebeleid van Enkhuizen, om 16.00 uur de officiële opening. Onder het motto ‘Iedereen kan duiken’ geeft de wethouder het startschot voor de openingsduik. Duikster Justine Birnie maakt deze openingsduik samen met haar twee begeleiders van SeaStar-Diving. Daarna barst het openingsweekend los en zijn er allerlei activiteiten te beleven in en bij de duiktorens.

Duiktorens

De twee indoor-duiktorens zijn respectievelijk 3,5m en 9m diep en hebben beide een diameter van 6m. De twee duiktorens zijn eigendom van BC-Opleidingen. Sinds februari jl. verzorgen zij hier duikopleidingen voor beroepsduikers. Met het kraakheldere water (480m 3 ) en een watertemperatuur van 21 0 vormen de torens ook voor de recreatieve duiker een ideale setting voor duikopleidingen en het trainen van duikvaardigheden. Vanaf april 2019 gaat Totally Scuba daarom, in opdracht van BC-opleidingen, de duiktorens exploiteren voor sportduikers.

Openingsduik

Openingsduikster Justine Birnie is het levende bewijs van de kracht van onderwaterplezier. Justine heeft autisme, NLD en een spierziekte. Onder water beperkt dat haar niet, integendeel ze ervaart daar juist veel voordeel van de gewichtloosheid en rust. Justine wordt bij het duiken begeleid door SeaStar-Diving, een duikschool gespecialiseerd in het opleiden van en duiken met mensen met een beperking. Justine doet inmiddels niks liever dan duiken en neemt iedereen graag mee in het plezier dat zij daaraan beleeft. Zo symboliseert zij op krachtige wijze dat iedereen kan duiken. Zelf vindt ze zelfs dat “iedereen moet duiken”; de perfecte openingsduikster dus!

Openingsweekend

Na de openingsduik barst het openingsweekend los. Tijdens het openingsweekend zijn de duiktorens geopend voor sportduikers en zijn er leuke activiteiten te beleven: maak een proefduik met een Kirby Morgan duikhelm of maak een ‘droge duik’ in een decompressietank en ervaar hoe het is om op diepte te zijn. Kom een kijkje nemen in de nieuwe showroom van Totally Scuba en profiteer van de magazijn-uitverkoop met volop voordeel en veel duikmaterialen tegen bodemprijzen. Meer informatie & tickets op: www.totallyscuba.nl Na het openingsweekend zijn de duiktorens op gezette tijden open voor sportduikers. Totally Scuba organiseert ook geregeld evenementen in de duiktorens. [signoff]]]>