Hyundai: ‘Het lag niet aan ons’

ZWAAG/SCHAGEN – Het faillissement van Garage Fakkert is bij de klanten van het bedrijf hard aangekomen, verdrietig tot boos zijn de reacties en dan vooral boos op Hyundai. Maar Hyundai zegt dat ook zij dit niet wilden maar Fakkert wilde hun logo niet van het pand halen.

Tegen het NHD zegt directeur Aftersales Theo Eitjes: ,,Het is een drama, heel pijnlijk, iets dat ik niemand gun, maar aan ons heeft het niet gelegen.’’

Fakkert werd eind juni door de rechter veroordeeld tot het betalen van 114.000 euro omdat zij zich bleven voordoen als officiële Hyundai dealer terwijl daar al sinds 2016 geen sprake meer van was. Eitjes zegt hierover dat dat natuurlijk niet kan, alleen dealers kunnen de voordelen en garanties van ons merk uitdragen en het is ook niet eerlijk richting je klanten.

Hyundai is ruim drie jaar bezig geweest om Fakkert op andere gedachten te krijgen maar wilde niet luisteren. Eitjes noemt het zelfs onkies om het faillissement op Hyundai af te schuiven, zeker omdat het de laatste jaren niet goed ging met Fakkert, ,,de teloorgang was al ingezet,” volgens Eitjes.

Curator Alexander Claus laat het NHD weten dat bij de twee garages in Zwaag en Schagen intotaal vijftien mensen werken en dat er al interesse is getoond voor een doorstart van beide bedrijven in Zwaag en Schagen. Fakkert Zaandam valt buiten het faillissement.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.