Enkhuizen Actueel

Foto: Sible Muizelaar

Algemeen

HVC overbelast, aantal afval dumpingen groeit aan

ENKHUIZEN –  Het aantal dumpingen van restafval en grofvuil op plekken waarvoor deze niet bedoeld zijn neemt zienderogen toe nu een groot aantal Enkhuizers verplicht thuis zit en daardoor meer afval produceren. Het Afval Breng Station is continue overbelast en de wachttijden lopen erg op.

Bij de Afval Breng Stations (ABS) is het al wekenlang een drukte van belang en ontstaat zelfs filevorming doordat er door de Coronaregels maar vijf voertuigen op het terrein worden toegelaten. In samenspraak met HVC heeft de gemeente besloten om verkeersregelaars in te zetten en er zal gekeken worden naar ruimere openingstijden voor de nabije weken. Het ABS zal hiertoe ook op 5 mei geopend zijn voor het brengen van grofvuil.

Doordat bewoners nu vanuit huis werken in in huis klussen is er een grotere stroom afval ontstaan, los van de dumpingen van grofvuil wordt ook het restafval steeds meer gedumpt. Nu het aantal thuiszitters enorm is gegroeid voldoet de grijze bak voor het restafval vaak niet meer om om de week leeggemaakt te worden. HVC heeft gekeken naar de mogelijkheid om de restafvalbakken aan huis vaker te legen maar ziet hier geen mogelijkheid toe. Wel worden de ondergrondse containers vaker dan voorheen leeg gemaakt.

De gemeente laat weten dat dumpingen van restafval en grofvuil nauwlettend in de gaten worden gehouden. De openbare dienst zal er zoveel mogelijk voor zorgen dat de openbare ruimte schoon en verstoten van dumpvuil blijft. Zodra er een melding binnenkomt wordt het gedumpte afval gelijk opgehaald.

 

 

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?