Huttendorp 2020 wordt Huttendorp Activiteitenweek

ENKHUIZEN – Het jaarlijkse Enkhuizer Huttendorp wordt met toestemming van de gemeente Enkhuizen en de veiligheidsregio van maandag 6 tot en met vrijdagochtend 10 juli een ‘Huttendorp’ activiteitenweek. Het welzijnswerk van Welwonen en 35 vrijwilligers zorgen ervoor dat 170 kinderen, verspreid over de week, toch Huttendorp-plezier kunnen hebben.

Natuurlijk allemaal volgens de richtlijnen van het RIVM. In kleine groepjes van 10 zijn er steeds circa 60 kinderen op het grasveld in het Wilhelminaplantsoen, bij het Hertenkamp en tegenover speeltuin Kindervreugd.  

Dit jaar krijgt ieder kind drie dagdelen leuke activiteiten aangeboden die veel te maken hebben met het timmeren en slopen van een Huttendorp. De dagdelen zijn van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur.

Het oorspronkelijke Huttendorp evenement, dat al meer dan 10 jaar door de welzijnswerkers van Welwonen wordt georganiseerd, zou dit jaar plaats bieden voor 250 kinderen, begeleid door 60 vrijwilligers. Vlak voordat de overheid alle evenementen verbood stond het aantal aanmeldingen al op 190. Het Huttendorp Enkhuizen is naast een belangrijke kinderactiviteit ook een belangrijk middel voor de ontwikkeling van jongeren door middel van vrijwilligerswerk. Daarom hebben de welzijnswerkers gekeken naar andere mogelijkheden binnen de richtlijnen van het RIVM. Een ‘Huttendorp’ activiteitenweek werd dé oplossing; voor ieder kind drie dagdelen huttendorp-plezier voor € 10,00.

De welzijnswerkers zijn er trots op dat ze dit jaar ondanks alle omstandigheden toch een speciale editie van Huttendorp gaan neerzetten. Jochem Hoven, jongerenwerker bij Welwonen: “Het is indrukwekkend om te zien dat we er met z’n allen toch in geslaagd zijn om de kinderen straks een paar mooie Huttendorp-dagen te kunnen bieden.” Jochem hoopt wel dat er volgend jaar weer een traditioneel Huttendorp Enkhuizen in het Wilhelminaplantsoen kan plaatsvinden.