11 C
Enkhuizen
26 oktober 2020 19:31
Enkhuizen Actueel

Enkhuizen Gemeente

Hulp bij financiëleproblemen nodig, schroom niet en bel de gemeente

ENKHUIZEN – In deze coronaperiode kunt u financieel geraakt worden. Zo kan uw inkomen dalen of tijdelijk uitvallen. Het kabinet en de gemeente doen hun uiterste best om te zorgen dat inwoners een dak boven hun hoofd houden en de basis benodigdheden hebben.

Voor sommige mensen kan het onvoldoende zijn om dezelfde levensstandaard van voor de coronacrisis in stand te houden. Er zijn organisaties, die kunnen helpen met tips en praktische zaken. De gemeente helpt u graag de juiste informatie te vinden

Wethouder Dorus Luyckx: “Iedereen kan te maken krijgen met periodes, dat het financieel wat minder gaat. Ook in deze tijd van het coronavirus, waarin we niet weten hoelang dit gaat duren. En waarin we lastig kunnen overzien wat dit op langere termijn voor ons betekent. Juist in deze periode proberen wij u, vanuit de gemeente, te helpen als dit nodig is. Schroom niet, we doen dit graag. Juist nu.”

Hulp bij vragen over geldzaken is dichtbij
Veranderingen door de coronacrisis kunnen ook veranderingen in uw portemonnee betekenen. Voor iedereen kan dit anders zijn. Of de financiële gevolgen nu groot of klein zijn, schuldhulpverleners of een budgetcoach via de gemeente zijn dichtbij en kijken graag met u mee.

Mocht u uw rekeningen niet meer kunnen betalen of als u voorziet, dan kan dit voor stress zorgen. Stress kan ervoor zorgen dat u dingen vergeet, het u niet meer lukt om te plannen of dat u ‘s nachts ligt te piekeren. Deze financiële stress zorgt er ook voor dat u soms geen (structurele) oplossing meer ziet voor uw problemen.

Onderneem actie
Het is raadzaam om al actie te ondernemen op het moment dat er een te kort aan geld lijkt te ontstaan. Het is fijn, dat er mensen en organisaties zijn, die kunnen helpen. U kunt beter niet wachten en in actie komen als u denkt dat dit kan helpen. Maak er gebruik van!

Contact
U kunt vrijblijvend contact opnemen met een budgetcoach of schuldhulpverleners van de gemeente. Samen bekijkt u uw situatie, krijgt u hulp en adviezen en zoekt u naar oplossingen. U kunt hen op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur bereiken via schuldhulpverlening@sed-wf.nl en via telefoonnummer 140228 (u hoeft alleen de nummers 140228 in te voeren).

Neemt u liever zelf contact op met de bedrijven waar u een achterstand of schulden heeft? Op de website van het Nibud vindt u allerlei handige tips, tools en voorbeeldbrieven die u kunt gebruiken: www.nibud.nl/consumenten/stappenplan-geldzorgen-door-coronacrisis

Informatie over omgaan met geld en geldproblemen voorkomen
Het Nibud lanceert vanwege de coronacrisis een speciale uitgave de ‘Geldkrant-special Minder inkomen’. Voor mensen die als gevolg van de corona-uitbraak met een (sterke) daling van hun inkomen hebben te maken. De online krant is te vinden via www.nibud.nl/special/geldwijzer-corona/ . Op deze website staan handige links en tips.

Reageer op dit onderwerp