Huis van Oud: Tien dames bij de doe-middag

WOGNUM – Hoewel het zondag is, wordt er op 2 juni volop gewerkt bij het museum Huis van Oud in Wognum. Maar liefst tien dames laten zien welk ‘nuttig handwerk’ ze goed beheersen. Dat varieert van sokken stoppen tot spinnen. Tussen 14 en 17 uur zitten ze in de stal, op het erf en in het huisje. Ze nemen voorbeelden van hun werk mee en demonstreren hun kunnen. Ook bezoekers kunnen breien en punniken.

De zomertentoonstelling ‘Met de hand’ bevat allerlei handwerkjes van vroeger en oud gereedschap van de timmerman en de smid. Ook foto’s van de voormalige naaischolen van Wognum en Nibbixwoud zijn te bewonderen.

Aan de middag op 2 juni doen mee: Mevrouw Weel (96), Spierdijk – haken, Els Sharabani – kousen breien en stoppen, Toos Doodeman uit Nibbixwoud – sokken breien, Lucy Griffioen, Wognum – haken, Marijke Visser en Gre Koster, beiden uit de Starnmeer – spinnen, Lucy Griffioen, Wognum – haken, Vera Conijn, Wognum en Sonja Bierenbroodspot, Grootebroek – kantklossen, Marja Ootes, Wognum – vilten.

Huis van Oud, Grote Zomerdijk 33 in Wognum. Open: iedere zondagmiddag en Tweede Pinksterdag van 14 tot 17 uur. Entree 1 euro, koffie/thee 1 euro.

Groepen welkom op afspraak (koffie/thee, appeltaart en rondleiding), Bets Tool, tel. 0229 573397, k.b.tool@outlook.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.