Horeca en kappers kunnen weer aan de slag

ENKHUIZEN – Vanaf 1 juni a.s. mogen restaurants en cafés de terrassen weer openen, in het restaurant of café zelf blijft het nog verboden om mensen te ontvangen. Dit zegt het ANP gebaseerd op bronnen rondom het kabinet. Binnen het  kabinet is er nog wel veel onenigheid over over de exacte datum wanneer de horeca de terrassen weer mogen openen.

Kapperszaken volgende week weer open

Over de kappers heeft het Outbreak Management Team afgelopen maandag vergaderd en hun bevindingen aan het kabinet doorgegeven. Verwacht wordt dat zij vanaf volgende week de kapperszaken weer mogen openen, maar wel onder de strenge corona-voorwaarden.

Mondkapjes op in het Openbaar Vervoer

Tot 1 juni blijft het openbaar vervoer het domein voor mensen met een vitaal beroep, de vervoersbedrijven zijn hard aan het werk om het openbaar vervoer coronabestendig te maken, de NS en Connexxion passen de treinen, stations en bussen aan op de 1.5 meter maatschappij. Ook zal het vrijwel zeker verplicht gaan worden om in het openbaar vervoer mondkapjes te gaan dragen.

Het organiseren van evenementen waar een vergunning voor nodig is blijft zeker tot 1 september nog verboden.

Mondkapjes gaan hoofdrol spelen

Of Nederland hetzelfde straatbeeld gaat geven als in landen in het verre oosten is nog maar de vraag maar dat meer en meer mensen in het dagelijkse leven met een mondkapje over straat gaan lopen is wel duidelijk. Het kabinet zinspeelt hier ook op zolang er nog geen werkend medicijn tegen het SARS-coronavirus is gevonden. Het kabinet ziet kansen om de strenge regels te versoepelen door het verplicht dragen van mondkapjes in bijvoorbeeld het onderwijs, de winkels en openbaar vervoer.