Hoe promoot je je bedrijf met buitenreclame?

Reclame maken is nodig om als bedrijf nieuwe klanten aan te trekken, dat mag duidelijk zijn. Maar de reclame zelf moet natuurlijk ook opvallen. Een kleine advertentie in een verenigingsblaadje zet natuurlijk niet veel zoden aan de dijk, want praktisch niemand leest immers deze advertenties. Je moet wel een heel opvallende advertentie hebben wil je daar mee opvallen. Buitenreclame is één van de manieren om je bedrijf echt onder de aandacht te brengen!

Wat voor buitenreclame kan je gebruiken?

Buitenreclame is heel divers en uiteraard hangt het van jouw bedrijf af wat voor jou interessant is. Winkels kunnen veel baat hebben bij reclameborden voor de winkel of van die wapperende beachflags, die vanzelf al opvallen. Bedrijven, die vaak achteraf op industrieterreinen zitten, hebben daar niet zoveel aan. Zij kunnen beter denken aan reclameborden langs het voetbalveld. Is het bedrijf aan een doorgaande weg gelegen, dan zou gevelreclame ook een prima optie zijn. Heb je andere grote projecten als bedrijf, dan zou je zeker kunnen overwegen om hier een projectbord bij te plaatsen! Of val op een andere manier op door opblaasbare poppen of een ballonnenboog bij de ingang van je bedrijf te plaatsen. Maak hierbij uiteraard wel duidelijk waarom dit feestelijk vertoon is! En dan komt dus toch weer een reclame-uiting op een bord of een groot doek naar voren.

Hoe maak je deze borden?

Een reclamebord maken is niet moeilijk. Natuurlijk zal je wel goed na moeten denken over het ontwerp. Je bedrijfsnaam moet opvallen en het is aan te raden om hier ook je bedrijfslogo op te vermelden. Zo zorg je voor veel herkenning en naamsbekendheid bij de mensen, die toch je potentiële klanten zijn. Zorg voor aandachttrekkend kleurgebruik, zonder te schreeuwerig te worden. En bij kleine reclameborden, bijvoorbeeld stoepborden, zou in één oogopslag de bedoeling duidelijk moeten zijn. Mensen lopen erlangs en moeten immers direct beseffen dat het interessant is! Is je ontwerp duidelijk? Dan is een reclamebord bestellen kinderwerk. Dit kan namelijk gewoon vanuit je luie stoel digitaal gebeuren.