Het leerlingenvervoer gaat weer van start, dit zijn de regels

ENKHUIZEN/REGIO – Vanaf 2 juni gaan de kinderen op het speciaal voortgezet onderwijs (VSO) weer naar school. Ook het leerlingenvervoer start dan weer. Belangrijk is dat het vervoer veilig en verantwoord wordt gedaan. In verband met de maatregelen gaat dit iets anders dan u gewend bent.

Wij hebben daarom de veel gestelde vragen voor u op een rij gezet:

Moet ik zelf doorgeven aan de taxi wanneer mijn kind naar school gaat?
Dit kan per school verschillen. Kijk daarom goed in de informatie die u van school krijgt. Er zijn 2 mogelijkheden:

1. De school geeft aan ons door welke kinderen op welke dagen naar school gaan. U hoeft dit niet zelf door te geven aan het taxibedrijf. Kiest u er voor om uw kind zelf naar school te brengen, geef dit door aan school. School geeft deze informatie aan ons door zodat de taxi niet voor niets komt.

2. De school geeft niet aan ons door op welke dagen uw kind naar school gaat. U moet zelf doorgeven aan het doelgroepenvervoer Westfriesland voor welke dagen u vervoer wilt.

Krijg ik een vergoeding voor de auto als ik mijn kind zelf breng?
Nee, u kunt hiervoor geen vergoeding krijgen. Uw kind kan met de taxi mee, kiest u ervoor om uw kind zelf te brengen, dan betaalt u zelf de reiskosten.

Hoe laat komt de bus?
De schooltijden zijn weer op de normale tijden open. Het vervoer proberen we ook zoveel mogelijk op normale tijden te laten rijden. De indeling van de bussen is wel veranderd, het is mogelijk dat hierdoor de ophaaltijd anders wordt.

Moet mijn kind een mondkapje op?
Ja, de leerlingen moeten in de bus een mondkapje op. Hiervoor gelden dezelfde regels als in het openbaar vervoer. Leerlingen gebruiken niet-medische mondkapjes of zelfgemaakte mondkapjes. U moet zelf zorgen voor een mondkapje. Kunt u de mondkapjes niet zelf betalen en heeft u een inkomen op bijstandsniveau, dan kunt u contact opnemen met de gemeente.

Wat zijn de afspraken voor het regulier voortgezet onderwijs (VO)?
Voor het regulier voortgezet onderwijs gelden andere afspraken:

  • Deze leerlingen mogen zo min mogelijk gebruik maken van het openbaar vervoer.
  • Leerlingen die op minder dan 8 kilometer van school wonen, gaan op de fiets. Kan uw kind deze afstand niet fietsen, neem dan contact op met de school.
  • Voor leerlingen die op meer dan 8 kilometer van school wonen regelt de school het vervoer. U kunt hiervoor geen contact opnemen met de gemeente.

Meer informatie en de contactgegevens vind u op: www.doelgroepenvervoerwestfriesland.nl.