Het Enkhuizer Alternatief: ‘nieuwe eigenaar project REZ heeft slechte naam’

ENKHUIZEN – Vorige week was daar ineens het bericht dat de eigenaar van het recreatiegebied Enkhuizer Zand, OREZ, het park had verkocht aan Droomparken, een bedrijf dat meer recreatieparken in het bezit heeft, dit heeft bij veel inwoners van Enkhuizen de vraagtekens doen oplichten.

Onderzoek naar Droomparken brengt als uitkomst dat zowel OREZ als Droomparken op 1 en hetzelfde adres gevestigd zijn wat de vraag doet opwerpen wat er is veranderd behalve dan de naam van de eigenaar.

Hans Langbroek, van HEA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college om nu voor eens en altijd de onderste steen boven te krijgen en wat er in juridisch opzicht voor de gemeente Enkhuizen is veranderd.

Langbroek wil wel eens weten of partners van de gemeente Enkhuizen die belangwekkende en grote projecten doen zijn onderworpen aan een BIBOP-procedure, zeker na een uitzending van RADAR van 11 april 2016 waar op zijn zachts gezegd geen vrolijk beeld van Droomparken wordt neergezet. Langbroek wil daarom van het college weten wat er in juridisch opzicht voor de gemeente Enkhuizen aangaande de ontwikkeling van het REZ nu OREZ is overgenomen door Droomparken maar ook wat er in financieel opzicht voor de gemeente Enkhuizen aangaande de ontwikkeling van het REZ nu OREZ is overgenomen door Droomparken.

Het Enkhuizer Alternatief is verder van mening dat het project REZ voor heel Enkhuizen gevolgen heeft en is opgezet ten bate van de burgerij in Enkhuizen en dat ondanks de ontstane commotie er slechts summiere tot vrijwel geen informastroom naar de burgers en middenstand van Enkhuizen plaatsvindt. HEA wil hierover opheldering van het college.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.