Hertenkamp straks mooi en vernieuwd, maar eerst nog even door de prut

ENKHUIZEN – De grondige verbouwing van het Enkhuizer hertenkamp verloopt gestaag. Echter door de grote hoeveelheid regen die de laatste weken naar beneden is gekomen is het voorlopig nog even uitkijken op de spiegelgladde rijplaten, ook is het verstandig om niet zonder hoge laarzen door het gebied te lopen dat momenteel is veranderd in een waar modderbad.

Op het terrein van het hertenkamp zal vervuilde grond worden afgegraven en afgevoerd. Ook het grasveld waar overdag veel dieren verblijven wordt momenteel flink aangepakt zodat het straks minder drassig zal zijn na regenval. De toegankelijkheid van het hertenkamp zal ook een stuk verbeteren. I.p.v. het huidige onverharde pad zal er een verhard pad worden aangelegd. Dit is ten voordele van de inwoners die slecht ter been zijn en ook graag een bezoek aan het hertenkamp willen brengen. (Tekst loopt door onder fotoserie)

Ook zal het terrein anders worden ingedeeld en hersteld, nieuwe verblijven voor de dieren en het gebouw van MEC de Witte Schuur wordt verbouwd met duurzaam perspectief. Al met al grote investeringen voor een hertenkamp/kinderboerderij waar Enkhuizen trots op kan zijn.
[signoff]

Reageer op dit onderwerp