8.8 C
Enkhuizen
16 oktober 2020 07:53
Enkhuizen Actueel

Foto aangeleverd

Flora en fauna

Hertenkamp staat in het teken van egelmanieren en de herfst.

ENKHUIZEN – Op zaterdag 26 september van 10.30 – 11.30 uur zijn de peuters en de kleuters uitgenodigd voor de snuffelochtend Egel! Deze ochtend staat in het teken van egelmanieren en de herfst. Het sfeervolle prentenboek ‘Zeg kleine egel …’ staat centraal. In dit interactieve voorleesverhaal ontdekken we van alles over het leven van egels, aan de hand van het fotoboek van Spikkel.

Spikkel is een kleine egel die voor het eerst in winterslaap gaat. Zou hij wel een fijn plekje kunnen vinden?

Na het verhaal gaan de kinderen voelen hoe stekelig een echte egel voelt en maken ze zelf een egeltje. In de Heemtuin gaan de kinderen daarna de zelfgemaakte egeltjes een mooi verstopplekje geven voor de winterslaap. (Uiteindelijk mag het egeltje natuurlijk mee naar huis!) Ook krijgen alle kinderen nog een mooie kleurplaat.

De Snuffelochtenden zijn kleinschalige vertelvoorstellingen, gevolgd door een knutsel- of buitenactiviteit, speciaal voor de allerjongsten. Deze ochtenden worden georganiseerd in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie. Peuters en kleuters komen gezellig samen met hun ouders/begeleider(s) en kunnen na afloop nog even lekker rondsnuffelen en spelen in de kinderboerderij en de natuurtuin.

Het begint om 10:30 uur, inloopkwartiertje om 10:15 uur. Deelname € 3,- p.p. Let op: ook voor (groot)ouders/begeleiders. Opgave: reservering@hertenkampenkhuizen.nl en vermeld het aantal en de leeftijd van de kinderen,  of telefonisch: tel 0228-320310 . Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen.

Reageer op dit onderwerp