5.6 C
Enkhuizen
2 december 2020 22:16
Enkhuizen Actueel

Foto: KNRM Enkhuizen

Hatrick voor KNRM Enkhuizen

ENKHUIZEN – Dit weekend is 3 keer de hulp ingeroepen van de opstappers van reddingsstation KNRM Enkhuizen. De eerste melding kwam zaterdag bij de reddingsdienst binnen via de havendienst voor een jacht dat vast zat in de kom bij de Buyshaven. De Corrie Dijkstra van Elk heeft het jacht losgetrokken waarna deze zelf zijn weg kon vervolgen.

Zaterdagavond gingen de piepers af voor een gehuurd jacht met een schoot in de schroef. De opvarenden hadden zelf al gedoken en geprobeerd de lijn los te krijgen maar dit was niet gelukt. Het jacht bevond zich voor anker net buiten het Krabbersgat en is door de KNRM op sleep genomen en afgemeerd in de Compagnieshaven.

De 3e melding kwam zondag middag voor een dier in nood. Een hond was bij de nieuwe camping van Droomparken het IJsselmeer opgezwommen waardoor de meldster in paniek raakte, en de KNRM had gealarmeerd. Vlak voordat de Corrie Dijkstra ter plaatse was, kwam de melding dat de hond inmiddels op het strand veilig was aangelijnd door omstanders, waarna de uitgerukte redders retour thuisbasis zijn gegaan.

Reageer op dit onderwerp