3.2 C
Enkhuizen
26 januari 2021 21:47
Enkhuizen Actueel

Foto aangeleverd

Hartog’s BSB avontuur gaat beginnen op Donington Park

ENKHUIZEN – Voor de motorracende inwoner van Enkhuizen gaat het dan nu eindelijk beginnen, na 10 maanden staat er weer een race op het programma voor Rob Hartog. Dit weekend (7 t/m 9 augustus) gaat de coureur zijn officiële debuut maken in het British Supersport kampioenschap op Donington Park. Na een serie testdagen met de MV Agusta van het Bike Devil team is Hartog er klaar voor om aan het echte werk te gaan beginnen.

In de afgelopen twee maanden was Rob Hartog regelmatig op een Engels circuit te vinden, ter voorbereiding op zijn eerste seizoen in het BSB kampioenschap. Met de MV Agusta F3 675 testte de 28-jarige coureur op Brands Hatch, Snetterton, Oulton Park en Donington Park. Vorige week dinsdag (28 juli) was er een officiële BSB testdag op Donington Park, de laatste training voor de start van het seizoen. Deze dag verliep vanwege technisch ongemak niet vlekkeloos, maar deze problemen kunnen zich beter op zo’n moment voordoen dan in een raceweekend.

Het is mooi dat we eindelijk kunnen beginnen aan het echte werk. Dat mag ook wel, want het is al 10 maanden geleden dat ik een race heb gereden. De trainingsdagen zijn, om verschillende redenen, wisselend verlopen. Maar hierdoor denk ik wel dat we nu extra klaar zijn voor het eerste raceweekend. Ik ben nieuw in dit kampioenschap, dus ik ben erg benieuwd hoe het zal gaan. Ik ga mijn uiterste best doen om een goed resultaat neer te zetten bij de BSB seizoensopener op Donington Park!

Rob Hartog

Komend weekend gaat het BSB seizoen dan echt beginnen. Het is de eerste ronde van in totaal zes evenementen op de ingekorte kalender. Het is prettig voor Hartog dat het seizoen begint op Donington Park, een circuit waar hij veel ervaring uit zijn periode in het WorldSBK kampioenschap. Voor de British Supersport coureurs staan er twee races op het programma, die zaterdagmiddag en zondagmiddag worden afgewerkt.

Reageer op dit onderwerp