Hartog kijkt na korte zomerstop uit naar IDM races in Schleiz

ENKHUIZEN – Na een korte zomerstop staat Rob Hartog te popelen om weer te gaan racen met de Kawasaki ZX-6R. Dit weekend staat er voor de coureur van het Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki team twee races op het programma op het semipermanente en uitdagende circuit van Schleiz. In deze nieuwsbrief blikken we vooruit op het IDM evenement, waar sinds lange tijd ook weer publiek bij aanwezig mag zijn.

De zomerstop van het IDM kampioenschap kwam al na twee evenementen, aangezien de start van het seizoen was gecanceld door de coronasituatie. Na de vier IDM Supersport 600 wedstrijden, verreden in Oschersleben en Most, staat Rob Hartog met 41 punten op een vierde positie in het kampioenschap.

Rob Hartog: “In verband met het cancelen van de eerste race, hadden we na twee evenementen al een kleine zomerstop. Maar ik ben blij om weer te kunnen gaan racen en we hebben nu gelukkig weer meerdere evenementen vrij kort achter elkaar. Zo kunnen we lekker in het ritme blijven. Schleiz is voor mij nieuw. Van horen zeggen heb ik begrepen dat het een speciaal evenement is met veel fans op een bijzonder circuit. Ik heb natuurlijk al wel video’s bekeken en de baan is erg snel. Ik hoop dat het circuit bij mij en de motor past, zodat we weer goed kunnen scoren. Maar daar heb ik alle vertrouwen in!

Dit weekend (23 t/m 25 juli) gaat er gereden worden op de Schleizer Dreieck, een klassieker op de IDM kalender waar sinds lange tijd ook weer publiek welkom is. Het IDM evenement is Schleiz staat bekend om de grote bezoekersaantallen. Het semipermanente circuit staat tevens te boek als uitdagend, met hoogteverschillen en vele snelle stukken tussen de maislanden. Voor Hartog is het circuit nieuw, maar hij kijkt er enorm naar uit om op deze speciale baan te racen.

Zowel zaterdagmiddag (17:10 uur) als zondagmiddag (13:40 uur) staat er een wedstrijd op het programma, die net als bij eerdere evenementen live wordt uitgezonden via www.idm.de/live.

Foto: Rob Hartog