Hardloop patjakker slaat vrouw op oog, politie op zoek naar getuigen

ENKHUIZEN – Dinsdagavond 26 mei rond 21:00 heeft er een incident plaatst gevonden aan de Wierdijk waarbij een hardloper bij een wandelende vrouw de zonnebril van haar hoofd heeft geslagen en haar een blauw ook heeft bezorgd. 

De wandelaars liepen op de Wierdijk toen er van achterlangs een hardloper aan kwam die het idee had dat de dames niet snel genoeg voor hem aan de kant gingen en zich tussen hen door begon te wurmen. Toen de dames hem attent maakte op de geldende corona regels keerde de man om en dreigde de dames een pak slaag te verkopen. De dames waren hier niet van gediend en verzochten de hardloper om door te lopen waarom de stoppen bij de agressieveling doorsloegen en de man met zijn vuist bij één van de dames de zonnebril van het hoofd sloeg.

Vervolgens raapte de agressieve hardloper de zonnebril op om hem het IJsselmeer in te smijten. Na zijn daad zette de hardloper zijn trainingssessie hardlopend voort. Het slachtoffer heeft van het voorval aangifte gedaan bij de politie welke vervolgens op zoek is naar getuigen van het voorval.