Enkhuizen Actueel

Foto: Henk Kroeb

Algemeen

Harddraverij 2020 afgelast “Beslissing met pijn in ons hart moeten nemen”

ENKHUIZEN – Eén van de grote evenementen die Enkhuizen rijk is, de kortebaandraverij die op 17 september 2020 zou plaatsvinden is wegens de corona maatregelen afgelast. 

Het volgende Enkhuizer evenement dat sneuvelt door de corona maatregelen heeft sinds 1904 al 110 maal doorgang kunnen vinden maar nu gooien de corona beperkende maatregelen roet in het eten. Het bestuur van de Enkhuizer Harddraverij Vereniging heeft in samenspraak met burgemeester Eduard van Zuijlen besloten dat de anderhalve meter maatregel niet te handhaven valt tijdens het Enkhuizer volksfeest.

“Een beslissing die we met pijn in ons hart hebben moeten nemen” laat penningmeester Piet Bijl aan Enkhuizen Actueel weten. We kunnen niet garanderen dat er tijdens het evenement aan de anderhalve meter regel gehouden zou worden, ook spelen er andere dingen mee in de beslissing. Zo behoort een groot gedeelte van het publiek tot de groep met verhoogd risico en is ook de horeca er nog niet klaar voor door de regel van maximaal 30 bezoekers in het pand.

Een moeilijke maar verstandige beslissing, ook elders in het land zijn tal van kortebaan draverijen afgelast. Er zijn er momenteel nog zes over die op doorgang staan maar waarschijnlijk zullen ook die evenementen afgelast gaan worden.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?