Gymvereniging Vek-Wik wil starten met gym voor mensen met een fysieke beperking

ENKHUIZEN – Gymvereniging Vek-Wik heeft als doelstelling, dat in principe een ieder moet kunnen sporten. Hiertoe werd in september 2020 al gestart met gym voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is nu tijd voor een volgende uitdaging. Het in het leven roepen van gym voor mensen met een fysieke beperking. De vraag is of hier daadwerkelijk belangstelling voor is. Inwoners van Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland en Andijk kunnen zich hier voor opgeven.

De lessen zullen plaatsvinden op de woensdag tussen 14.00 en 17.00 uur in de gymzaal van wijkcentrum De Bonte Veer. Het gebouw inclusief de gymzaal is prima toegankelijk voor mensen met een beperking. Fysiocentrum Enkhuizen zal Vek-Wik ter zijde staan met het geven van adviezen ten behoeve van de gymlessen.

Voor mensen met een fysieke beperking geldt, dat elke vorm van bewegen telt en een positief effect heeft. Belangrijk is dat een manier van bewegen wordt gekozen die binnen hun eigen grenzen past. Daarbij is het van belang dat bewegen een vast onderdeel van hun dagelijks leven wordt.

Niet de prestatie zal voorop staan, maar het op verantwoorde wijze sporten/bewegen. Voorts zijn plezier, sociale contacten en gezondheid belangrijke drijfveren.

Alle leeftijden kunnen zich opgeven.

Wellicht heeft ook u zin met ons mee te doen of wilt u graag nadere informatie. Neem dan contact op met Hans de Vries, wnd voorzitter (voorzitter@vekwik.nl / 06-83205270).

Reageer op dit onderwerp