Grootschalige arbeidsmigrantenopvang op 1 locatie

WESTFRIESLAND – Met dit idee kwam voorzitter Hans Huibers van de Westfriese Bedrijvengroep (WBG) dinsdagavond naar buiten tijdens de Hoornse commissievergadering. Zie het als een soort van Center Parcs voor arbeidsmigranten met restaurants, recreatie en woonruimte voor 1500 arbeidsmigranten.

En dit allemaal betaald door het bedrijfsleven waar deze arbeidsmigranten werken is volgens Huibers de oplossing om de onhoudbare situatie die in Westfriesland speelt te kunnen opvangen.

Ruim 3000 bedden

In Westfriesland is een tekort van ruim 3000 bedden voor deze groep mensen en verreweg het grootste deel van deze mensen hebben maar tijdelijk woonruimte nodig, soms voor maar enkele maanden zoals tijdens het rooiseizoen als alles van het land af moet. Huibers: ,,Juist dan is een grootschalige opvang van arbeidsmigranten de enige oplossing en wordt de (sociale) woningmarkt ontzien.

Of het balletje dat door de voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep is opgegooid ook door de politiek wordt omarmd moet nog worden gezien. De tijd zal het leren, maar veel tijd is er niet meer om een defintieve oplossing voor deze groep mensen te vinden.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp