Groep 8 leerlingen kunnen online de sfeer proeven in het RSG Enkhuizen

ENKHUIZEN – Normaal is februari de maand van de open dagen. De RSG Enkhuizen bruist dan van de energie en meerdere avonden laten we aanstaande leerlingen uit groep 8 van de basisschool en hun ouders zien wat de RSG allemaal in huis heeft. Maar sinds ongeveer een jaar bestaat ‘normaal’ niet meer en dat betekent dat het RSG ook voor het open huis helemaal is overgestapt op digitaal.

Eugène Kramer, Voorzitter College van Bestuur, vertelt hierover: “Als ik met oud leerlingen van de school spreek, regelmatig zijn dat grappig genoeg de ouders van huidige of aanstaande leerlingen en hen vraag wat de RSG speciaal maakt, dan krijg ik dingen te horen als: “dat iedereen mag zijn wie hij is”, of “de leraren, er is er altijd wel één bij die jou écht begrijpt”, of soms heel kort: “nou gewoon Arie!” Maar het meeste hoor ik: “het sfeertje, dat is echt heel bijzonder op de RSG!

Dat sfeertje is er nu ook, maar het is soms best ingewikkeld omdat alleen de eindexamenkandidaten naar school mogen en er dus maar zo’n 300 in plaats van een kleine 1500 leerlingen op school zijn en zij het vooral moeten hebben van een dagelijkse portie laptopstaren. RSG Enkhuizen gaat er voor met zijn allen, leerlingen en medewerkers. “We zijn er voor elkaar,” aldus Eugène Kramer

Iets van dat sfeertje hebben we proberen te vangen in een filmpje dat we hebben gemaakt. Met grote dank aan de groep brugklassers die gewoon lekker zichzelf spelen, omdat ze dat nu eenmaal het beste kunnen en een paar professionals die er iets moois van hebben gemaakt. Het filmpje is meteen ook een goed medicijn voor iedereen die het schoolleventje op de RSG inmiddels mist na al die weken online les. Kijk, proef en geniet, dit is de RSG als we later dit schooljaar weer ‘normaal’ en met z’n allen terug naar school mogen,” besluit Eugène Kramer.

Reageer op dit onderwerp