Groeneveld op herhaling tijdens de clubwedstrijden w.v. West-Frisia

ENKHUIZEN – Mark Groeneveld loopt twee op twee op het clubparcours van West-Frisia. Gister klopte de junior uit Enkhuizen een hele serie met te weinig lef koersende beloften en eliterenners op het clubrondje in Bovenkarspel. Uiteindelijk kreeg de sterke Enkhuizer nog het meeste tegengas van sportklasse-renner Jaap Dudink.

De uitstekend bezette clubrit bij West-Frisia werd vooral gekenmerkt door het zeer hoge tempo. Aanvallers hadden het dan ook lastig op het snelle rondje van West-Frisia. Oosthuizer Tijs Dekker ondervond dat in een poging met Mark Groeneveld. Het duo reed enige tijd voor de groep uit, maar kreeg nooit een voorsprong van meer dan tien tellen. Ook een uitval van Joeri van der Tuin samen met Gert-Jan van Diepen was geen lang leven beschoren. Net zoals de solo uitval van Rijpenaar Jens Pronk.

In de slotfase was het opnieuw Van Diepen die zijn wagonnetje aanhaakte bij een goed getimede duo aanval van Sportklase-renner Jaap Dudink en amateur Ruud Appelman. Het trio leek de prijzen te verdelen, maar zag even later in schuifjes de rest van het veld terugkeren.

Vervolgens trok op vier kilometer van de meet Jim Kes ten aanval. De Volendammer vergaarde slechts een kleine voorsprong. Met een veertigtal meters voorsprong trok hij de slotronde in. Dit bleek echter net te kort. In de laatste meters zag hij Groeneveld, die nipt Andijker Dudink van het lijf wist te houden, voorbij snellen. Dekker maakte het podium compleet.

In de B-klasse ging de winst naar Ko Molenaar. De nieuweling uit Wervershoof hield knap stand tussen de vele elite-renners. Hij verwees Enkhuizer Wouter Sandstra, die ook slechts één ronde moest toegeven naar plaats twee. Lutjebroeker Piet Smit volgde op de derde stek.

Foto: Archief foto w.v. West-Frisia

uitslag 1 Mark Groeneveld (Enkhuizen)
2 Jaap Dudink (Andijk)
3 Tijs Dekker (Oosthuizen)
4 Gert-Jan van Diepen (Wervershoof)
5 Jim Kes (Volendam)
6 Joeri van der Tuin (Westerland)
8 Ruud Appelman (Grootebroek)
7 Jens Pronk (De Rijp)
9 Evert Bot (Grootebroek)
10 Tino Haakman (Venhuizen)
Stand pl naam woonplaats TOT
1 Mark Groeneveld (Enkhuizen) 26,2
2 Tijs Dekker (Oosthuizen) 22
3 Gert-Jan van Diepen (Wervershoof) 22
4 Ruud Appelman (Grootebroek) 16
5 Jaap Dudink (Andijk) 15
6 Tino Haakman (Venhuizen) 12
8 Evert Bot (Grootebroek) 11
7 Stef Koning (Hensbroek) 10
9 Jim Kes (Volendam) 9
10 Joeri van der Tuin (Westerland) 8
11 Pim Fransen (Grootebroek) 8
12 Robbert-Jan Mol (Nibbixwoud) 7
13 Jens Pronk (De Rijp) 6
14 Chris van Stralen (Enkhuizen) 6
15 Tygo Nicolai (Hoogkarspel) 6

Reageer op dit onderwerp