Gevaarlijke situaties door weigerende verkeerslichten Westeinde/Provinciale weg

ENKHUIZEN – Regelmatig haperende verkeerslichten op de kruising Westeinde – Provinciale weg zorgen de laatste weken voor levensgevaarlijke situaties tussen overstekende fietsers/voetgangers en voorbijrazende automobilisten.

Ook tussen de automobilisten zelf gaat het vaak “bijna” mis op deze gevaarlijke kruising. Dagelijks is er een periode op deze kruising waarin de verkeerslichten niet meer werken,  in plaats van het vertrouwde rood/oranje/groen staan de verkeerslichten dan knipperend op oranje. Deze hapering zorgt voor zeer gevaarlijke situaties op dit kruispunt waar automobilisten van de bewoonde kant met 50 Km/uur overheen mogen sukkelen en vanaf de provinciale weg met 80 Km/uur.

Fietsers en voetgangers die hier geen voorrang hebben en krijgen van de voorbijrazende automobilisten, komen tijdens de spitsuren bijna niet aan oversteken toe en grijpen elk klein gaatje aan om toch op de plaatst van bestemming te komen. Dat ze hierbij vaak ternauwernood het vage lijf kunnen redden spreekt voor zich. Het is niet de vraag of er ongelukken gaan gebeuren maar wanneer.

Ook tussen de automobilisten zelf gaat het vaak verkeerd door de knipperende verkeerslichten, overstekende automobilisten van verschillende kant staan regelmatig midden op het kruispunt stil om te wachten voor verkeer dat van de andere kant voorbij komt razen. De irritatie loop hierbij vaak hoog op doordat ze allemaal als een “haantje de voorste” als eerste over het kruispunt heen willen komen.

Een belletje van Enkhuizen Actueel naar Rijkswaterstaat kon vooralsnog geen opheldering bieden over de ontstane situatie. Wellicht blijft het voorlopig nog even goed uitkijken geblazen op dit stukje wegdek.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp