Gemeenteraad gaat parkeer- en verkeersplan Enkhuizen behandelen

ENKHUIZEN – De gemeenteraad gaat, als alles meezit, in december het parkeer- en verkeersplan behandelen. In dit parkeer- en verkeersplan komt het college met haar kijkt op hoe er in en buiten Enkhuizen vanaf 2021 moet worden geparkeerd.

De gemeente Enkhuizen heeft de afgelopen maanden gesproken met inwoners, raadsleden en ondernemers uit detailhandel, horeca- en toerismebranche in Enkhuizen. Daar zijn ideeën naar voren gebracht die zijn meegenomen in het maken van het parkeer- en verkeersplan Enkhuizen.

Uit een eerder onderzoek gehouden in 2015 bleek dat 11% van de inwoners van Enkhuizen voorstander waren van betaald parkeren, en deze optie zal ook worden meegenomen in de plannen. Daarnaast is het de bedoeling om de binnenstad van Enkhuizen autoluw te maken en om de parkeervraag in de binnenstad beter te kunnen reguleren is er ook de mogelijkheid van een wachtlijst voor parkeervergunningen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om geen of op zeer beperkte schaal parkeervergunningen te verstrekken, alleen moet hier het bestemmingsplan voor worden aangepast.

Mocht de gemeenteraad akkoord gaan met de plannen van het college dan zal het parkeren in de binnenstad flink op de schop gaan.