Gemeente sluit zich aan bij campagne “Orange the world” Drom, Koepoort en Stadhuis kleuren oranje

ENKHUIZEN – De gemeente Enkhuizen zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World.

Oranje
Daarom kleurt vanaf 25 november De Drom, De Koepoort en het stadshuis in Enkhuizen in het oranje. Wethouder Dorus Luyckx zal om 17.30 uur het licht ontsteken bij De Drom. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Over Orange the World
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne trapt op deze dag af en zal eindigen op 10 december (Internationale Mensenrechtendag). Dit zijn de ’16 Days of Action’ tegen geweld tegen vrouwen.

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties. In Nederland wordt de Orange the World campagne gecoördineerd UN Women Nederland, Zonta International en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curacao.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp