Gemeente Enkhuizen geeft niet thuis bij aanvraag traplift voor gehandicapte man

ENKHUIZEN – Op de sociale media wordt er schande van gesproken hoe de gemeente Enkhuizen omgaat met haar (gehandicapte) inwoners.. Alles draait om de man(77) van Gea Brouwer(71) die nadat hij voor de vierde keer van de trap was gevallen diverse gebroken en gekneusde ledematen heeft opgelopen waardoor hij nu al vier maanden op een bed in de woonkamer moet slapen.

Gea Brouwer kreeg op 17 mei j.l. een brief van de consulenten van de gemeente Enkhuizen waarin werd aangekondigd dat de gemeente binnenkort contact zou gaan opnemen, iets dat tot op de dag van vandaag nog steeds moet gebeuren.. De man van Gea Brouwer is niet in staat om zelfstandig de trap op te lopen om te douchen wat mensonterend is volgens Gea Brouwer. Als Gea Brouwer belt naar de gemeente is het antwoord, ‘Ja mevrouw het duurt wel erg lang, we doen ons best,’ maar het geloof in de gemeente Enkhuizen is bij Gea nu tot een dieptepunt gedaald.

Aan de andere kant weet de gemeente Enkhuizen Gea Brouwer prima te vinden om te vragen hoe het staat met de scootmobiel van haar man. Gea Brouwer zit er nu behoorlijk doorheen en weet niet meer wat zij moet doen, vertelt ze aan Enkhuizen Actueel..

De SP heeft al laten weten dat zij aankomende maandag Margreet Keesman lang sturen om te komen praten met Gea en haar man en ook uit Bovenkarspel komt in de vorm van Gerrit van Nijendaal ook hulp. En dat de nood hoog is is wel duidelijk, nu moet Gea haar man telkens wassen in de keuken, en dat anno 2021..

De gemeente Enkhuizen heeft nog niet kunnen of willen reageren op de toestand bij Gea Brouwer.

Foto: 123trapliften