Gemeente Enkhuizen gaat zo nodig handhavend optreden als er terrassen open gaan

ENKHUIZEN – 65 regio’s die vallen onder de Koninklijke Horeca Nederland hebben besloten om aankomende dinsdag de terrassen uit protest tegen de lockdown van de horeca te openen. KHN zelf heeft een rechtszaak aangespannen tegen het Rijk en eist dat de horeca de deuren weer mogen openen. KHN stelt dat de horeca de coronamaatregelen prima kunnen uitvoeren, beter dan de afhaaltentjes waar mensen dan bij elkaar de bestellingen gaan opeten/drinken.

De gemeente Enkhuizen laat weten dat zij als het moet dinsdag handhavend gaan optreden: “Wij kunnen ons alles voorstellen bij de wens om meer ruimte in ons dagelijks leven te krijgen. Dat er bij het aanbreken van een periode met mooi weer behoefte is aan het openen van de terrassen is dan ook zeer begrijpelijk. Maar de geldende regels vanuit de rijksoverheid zijn helder. We hebben dan ook geen signalen dat er in onze gemeenten terrassen open gaan. Mocht dit wel zo zijn dan gaan we met de ondernemer in gesprek. Zo nodig zullen we handhaven, maar we gaan ervan uit dat dat niet nodig is,” zegt Esther Groen woordvoerder van de SED-gemeenten in een reactie.

In Enkhuizen zijn 1 of 2 horecaondernemers aan het kijken of zij hun terrassen gaan openen.. Dit weekend, uiterlijk maandag zal de beslissing vallen..

Reageer op dit onderwerp