Geldproblemen Draka Enkhuizen brengt ook zusterbedrijf in Frankijk in de problemen

ENKHUIZEN – De geldproblemen en het onder curatele stellen van Draka Polymer in Enkhuizen heeft ook verregaande gevolgen voor een Frans zusterbedrijf. Alkor Draka S.A.S in Liancourt heeft op 23 april gerechtelijke sanering aangevraagd meldt het NHD.

De directeur van Draka Polymer Rubens Leite is ook de directeur van de Franse tak van het bedrijf, maar deze wil niet reageren op vragen van het NHD.  Twee Braziliaanse aandeelhouders van Draka, L. Lima, goed voor 75% van de aandelen en A. Haddad, goed voor de resterende 25% van de aandelen, hebben Leite aangesteld om de belangen van beiden in Europa te behartigen

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”Dossier: Draka” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”title”].

Axel de Groot, bewindvoerder bij Draka Polymer zegt dat de gerechtelijke sanering van het bedrijf in Frankrijk buiten zijn aandachtsgebied valt maar dat het bedrijf in Frankrijk zowel crediteur als debiteur is.  Het bedrijf leverde grondstoffen aan Draka Polymer en nam daarna een gereed product weer af. .

Binnenkort start de rechtzaak van Draka Polymer tegen huurbaas Renolit die de huur per 1 mei jl. heeft opgezegd, door naar de rechter te stappen wil Axel de Groot voor de maximale duur van 3 jaar huurbescherming aanvragen om zo het bedrijf weer op de poten te krijgen. Op 21 mei aanstaande is er een zeer belangrijke crediteuren vergadering, dan wordt besloten of de crediteuren akkoord gaan met het aanbod die de bewindvoerders hebben gedaan, het personeel heeft in ruil voor aandelen al een flinke loonoffer gedaan, mochten de crediteuren akkoord gaan dan zal het Braziliaanse investeringsmaatschappij Starboard Restuctering Partners de schulden van Draka Polymer gaan betalen.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.