1.7 C
Enkhuizen
16 januari 2021 07:32
Enkhuizen Actueel

Foto: The Honest Compagny

Geen eigen bijdrage in april en mei voor klanten met Wmo-ondersteuning

ENKHUIZEN – Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft besloten dat Wmo-klanten in de maanden april en mei 2020 geen eigen bijdrage hoeven te betalen in verband met corona.

Geen factuur voor april en mei

Overheid en zorgaanbieders doen er momenteel alles aan om de Wmo-ondersteuning door te laten lopen. Dat lukt door de maatregelen rondom het coronavirus niet altijd of gaat in een andere vorm bijvoorbeeld, door zorg op afstand. Daarom heeft de minister besloten om in april en mei 2020 geen eigen bijdrage voor de Wmo te innen. Wmo-klanten ontvangen dus geen factuur. Hij beslist op een later tijdstip wanneer de inning van de eigen bijdrage weer wordt opgestart.

Wmo-klanten beschermd wonen en opvang

De maatregel geldt niet voor Wmo-klanten die wonen in een instelling voor beschermd wonen of voor opvang. Voor deze voorzieningen loopt de hulp en/of ondersteuning namelijk door.

Facturen eerste kwartaal 2020 komen later

Heeft u in de maanden januari, februari of maart 2020 hulp of ondersteuning vanuit de Wmo gehad? Moet u daar een eigen bijdrage voor betalen en heeft u nog geen factuur van het CAK gehad? Houd er dan rekening mee dat u over die maanden nog moet betalen.

Reageer op dit onderwerp