Enkhuizen Actueel

Foto: St. Dierenambulance West Friesland

Brandweer

Gecombineerde reddingsactie voor negen opgesloten eendenpullen

ENKHUIZEN – Een gecombineerde reddingsactie voor negen opgesloten eendenpullen gisteravond. De negen onfortuinlijke jonge eendjes zaten opgesloten tusen twee sluisdeuren en konden hierdoor hun moeder niet meer bereiken.

Nadat de de dierenambulance ter plaatse was en de brandweer van Enkhuizen te hulp had geroepen om de eenden bij hun moeder terug te brengen werd de sluiswachter opgeroepen. Na een kort overleg met de sluiswachter is besloten om de sluisdeur even omhoog te halen waarna de pullen in allerijl rennend over het water hun moeder weer konden bereiken.

Onderstaande video komt van St. Dierenambulance West Friesland

Gisteravond een melding van 9 eendenpullen die opgesloten zaten tussen twee sluisdeuren .Toen dat de brandweer van enkhuizen kwam kijken of zij iets konden betekenen hebben ze contact opgenomen met de sluiswachter.Na overleg met hem is besloten even de sluisdeur omhoog te halen waarna de pullen rennend over het water zich weer bij hun moeder aansloten.Helaas is het niet zo goed te zien op de video maar toch voor een indruk erop gezet.

Gepostet von St. Dierenambulance West Friesland am Mittwoch, 3. Juni 2020

Reageer op dit onderwerp