8.8 C
Enkhuizen
27 oktober 2020 10:07
Enkhuizen Actueel

Foto: Stephan van Loon

Bedrijven

Gebruikers van het openbaar vervoer gaan in 2021 de rekening betalen

ENKHUIZEN – Het kabinet heeft besloten dat het Openbaar Vervoer in 2021 een half miljard euro moet bezuinigen, wat volgens de aanbieders van het openbaar vervoer voor een ware kaalslag zal gaan zorgen in het aanbod van ritten. Een andere optie is het trein- en buskaartje fors te verhogen zegt belangenclub OV-NL tegen het AD.

In 201 krijgt het openbaar Vervoer ruim 700 miljoen euro aan coronasteun, maar dat is volgens OV-NL is dat onvoldoende om de kosten te dekken. Volgens voorzitter Pedro Peters lijkt het veel geld maar in principe betekend het een bezuiniging van 500 miljoen euro.

Als het aan OV-NL ligt gaan dus de tarieven fors omhoog of gaan bus- en treinlijnen worden geschrapt en het aanbod versoberd. Connexxion zegt in een reactie dat zij in 2020 door de coronacrisis een verlies van zeker 30 miljoen euro gaan draaien en om 2021 een positief jaar te laten zal Connexxion in Noord-Holland minder bussen laten rijden wat weer scheelt in de personeelskosten.

Reizigersvereniging Rover hoopt dat de overheid niet met het botte mes in de gelden voor de openbaar vervoersbedrijven gaat snijden maar juist met extra steun gaat komen om het openbaar vervoer op pijl te houden.

Reageer op dit onderwerp