Gebruik CV templates voor een goede CV

Een CV bestaat niet enkel uit een opgesomd rijtje van opleidingen en werkervaringen. Een CV is een eerste indruk wat jouw nieuwe werkgever van jou heeft. Je wilt die eerste indruk goed achterlaten, je maakt hem tenslotte maar een keer. 

Een CV moet dus meer zijn dan een lijstje aan gegevens, maar echt zin om dit in elkaar te flansen heb je niet. Je hebt weinig tijd en energie over om dit te doen, maar wilt het wel goed in elkaar zetten. De oplossing is dan een cv template gebruiken. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is jouw gegevens invullen. 

Het maken van een cv met een cv template in Word

Het is heel eenvoudig om met een cv-template in Word een goed uitziend cv te maken. Waarom? Omdat een cv-template een vooraf ingericht Word-document is. Belangrijke zaken als stijl, marges, regelafstand als lay-out zijn dus al ingesteld. Om een goed uitziend cv te maken moet je alleen nog de ontbrekende gegevens invullen. Natuurlijk heeft Word niet alleen een template voor het maken van een cv. Er zijn ook sjablonen voor bijvoorbeeld brieven, folders en rapporten.

Heel veel gratis cv templates

MS Office heeft heel veel gratis cv templates en naar verwachting worden dit ook steeds meer. In 2010 hadden ze er nog maar 20, waar MS Office in 2019 al duizenden verschillende templates voor jouw cv had!

Het is gemakkelijk op te zoeken in jouw MS Office en je kunt ze dus gemakkelijk en snel invullen met jouw gegevens.

Een opvallend cv

Hoewel het gebruik van een MS Office CV-sjabloon heel gemakkelijk en snel is, is het niet zo creatief. Veel mensen denken waarschijnlijk hetzelfde en kiezen klakkeloos een template vanuit Word en vullen deze in. Dit kun je natuurlijk ook doen, maar de kans dat je eruit springt is dan heel klein. Hoe zorg je er dan voor dat je veel tijd en energie bespaard én toch opvalt.

Waarom is een CV template belangrijk bij het solliciteren?

Een professionele CV template (dus niet eentje uit Word) zorgt voor een goede eerste indruk bij je nieuwe werkgever. Je valt meer op en de nieuwe werkgever ziet in één opslag dat je veel tijd en energie hebt gestoken in je cv. Je verhoogt je kansen op een baan en zorgt voor een verbetering van je algehele uitstraling en de manier waarop je jezelf profileert.

Reageer op dit onderwerp