Garagebedrijf Fakkert verliest rechtzaak en gaat failliet

ZWAAG – Autobedrijf Fakkert, is failliet, de vestigingen in Zwaag en Schagen sluiten de deuren, de vestiging in Zaandam valt buiten het faillissement.

Fakkert kwam in de problemen door een ruzie met Hyundai die van het bedrijf eiste dat de logo’s van het automerk van de gevels van Fakkert werden weggehaald, Fakkert weigerde dit met als gevolg een rechtzaak die het bedrijf uit Zwaag verloor en veroordeeld werd tot het betalen van een schadevergoeding van 114.000 euro.

De curator van het bedrijf, Alexander Claus, zegt tegen het NHD, dat dit de doodsteek was voor het bedrijf. Direct na de uitspraak liet Pierre Fakkert nog weten strijdbaar te zijn omdat een eerdere zaak wel gewonnen werd, toen spande Mazda een zaak tegen het bedrijf aan ook vanwege het voeren van het Mazda logo.

De curator heeft goede hoop dat het bedrijf een doorstart kan maken, ondertussen zijn de klanten van het bedrijf al op de hoogte gesteld, zijn de auto’s die al in de garage stonden voor reparatie nog gerepareerd en terugbezorgd aan de klanten, klanten die een afspraak hadden zijn afgebeld.

Fakkert was voorheen dealer van Mazda maar verloor deze dealerschap waarna het dealerschap van Hyundai werd omarmd maar ook deze werd later weer teruggenomen door Hyundai waarna Fakkert als Allround garage verderging.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.