Ga gluren bij je duurzame buren in Enkhuizen

ENKHUIZEN – De Westfriese gemeenten organiseren in september een nieuw evenement, ‘Gluren bij de Duurzame Buren’. Van 20 tot en met 26 september kunnen inwoners uit Westfriesland een week lang, dagelijks, digitaal binnen gluren bij zeven Westfriese huiseigenaren. Zij hebben hun woning duurzaam verbouwd en delen graag hun ervaringen.

‘Gluren bij de Duurzame Buren’ is een digitale variant op de succesvolle ‘Westfriese Duurzame Open Huizen Dag’ (2019). Deze dag gaat dit jaar helaas niet door in verband met de coronasituatie. Toch willen de gemeenten ook nu Westfriese huiseigenaren inspireren over de energiebesparing- en verduurzamingskansen. Het voordeel van Gluren bij de Duurzame Buren is dat het voor bewoners hartstikke laagdrempelig is om deel te nemen. Gewoon achter je laptop, in je eigen woonkamer! Daardoor is het evenement volledig coronaproof.

Live vragen stellen

“Er zijn zoveel mogelijkheden om je woning te verduurzamen en toekomstbestendig te maken. Dan is het goed om eens te zien hoe anderen dat aanpakken. Het leuke is: na de digitale rondleiding kun je live vragen stellen aan de bewoners en de aanwezige experts van het Duurzaam Bouwloket. Ik ga zeker mee gluren”, aldus wethouder duurzaamheid van gemeente Medemblik, Harry Nederpelt.

Houd de website in de gaten

Gluren bij de Duurzame Buren wordt georganiseerd door de Westfriese gemeenten samen met de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord en het Duurzaam Bouwloket. Vanaf 1 september is er meer informatie te vinden op www.duurzaambouwloket.nl, onder meer over de deelnemende woningen. Daarnaast kan je je op deze website aanmelden voor de digitale rondleidingen.