Ga eens gluren bij je duurzame Westfriese buren

ENKHUIZEN – Scherm aan, hapje en drankje bij de hand en lekker gluren! Van 20 tot en met 26 september leidt de groene reporter Chris Wobben je elke dag rond in een duurzame woning. Overweeg je het duurzaam bouwen of verbouwen van je woning, dan zorgt dit voor extra inspiratie. Ook in Medemblik gaat de deur open.

In navolging van de succesvolle eerste editie van de Westfriese Duurzame Open Huizen Dag organiseren de Westfriese gemeenten dit jaar een digitale variant: Gluren bij de Duurzame Buren. Door digitaal te gaan, is het event coronaproof. En je bent in een handomdraai op bezoek. Gewoon achter je laptop, in je eigen woonkamer. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/gluren, kijk welke woningen er meedoen en meld je aan.

Dit is je kans

De deelnemende woningen zijn divers. Van een tussenwoning met infraroodverwarming, naar een nul op de meter stolpboerderij tot een aardgasvrije, vrijstaande woning. Onze groene reporter Chris Wobben verzorgt elke dag enthousiast een rondleiding en bespreekt samen met de huiseigenaar de toegepaste duurzame maatregelen. Na afloop kun je via de chat al jouw vragen stellen aan de inwoners en een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket. Of je nu meer wilt weten over ervaringen, technieken, de stappen die je kan zetten of over subsidies; dit is je kans.

Ook Erik en Erie Huisman uit Medemblik stellen hun duurzame woning open voor belangstellenden. Zij zijn vooral trots op hun warmtepomp met bodemwarmtewisselaar. “Die is vrijwel geluidloos en onderhoudsvrij. Daarnaast hebben we sinds kort 34 zonnepanelen op het dak liggen, onder andere met het oog op een toekomstige elektrische auto”, vertelt Erik.

Meer informatie?

Gluren bij de Duurzame Buren wordt georganiseerd door de Westfriese gemeenten samen met de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord en het Duurzaam Bouwloket. Meer weten? Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket door te bellen: 072 743 39 56 of te mailen: (info@duurzaambouwloket.nl.

Deze woningen zijn te digitaal bezichtigen

Datum tijdstip gemeente woning
zondag 20 september 19.30 uur Opmeer Volledig geïsoleerde, stapsgewijs verbouwde vrijstaande woning
maandag 21 september 19.30 uur Medemblik Vrijstaande woning met warmtepomp met bodemwarmtewisselaar
dinsdag 22 september 19.30 uur Koggenland Nul op de meter stolpboerderij met meerdere warmtepompen en zonneveld
woensdag 23 september 19.30 uur Hoorn Tussenwoning met infraroodpanelen en zonnepanelen met optimizers
donderdag 24 september 19.30 uur Drechterland Nieuwbouwwoning met waterzuiveringsinstallatie en biomassaketel
vrijdag 25 september 19.30 uur Stede Broec Aardgasvrije vrijstaande woning met lucht/lucht-warmtepomp
zaterdag 26 september 16.00 uur Enkhuizen Nader te bepalen

Reageer op dit onderwerp