Fietsendiefstal station Enkhuizen loopt de spuitgaten uit, gevoel van onveiligheid neemt toe.

ENKHUIZEN – Fietsendiefstal vanaf station Enkhuizen neemt momenteel hand over hand toe. Bijna dagelijks worden er enkele fietsen ontvreemd van deze plek die vrijstaat blijkt te zijn voor gespuis.

Bij het treinstation van Enkhuizen is het praktisch dagelijks raak laten de berichten in de Facebookgroep “Je bent een echte Enkhuizer” zien. Boze en geïrriteerde leden van de groep klagen steen en been, als ze na een dag hard werken terug naar huis willen op hun stalen ros dan staat die er opeens niet meer en moeten ze de benenwagen nemen.

Het enigste probleem rondom het station zijn niet alleen de fietsendiefstallen, die vaak gedaan worden door georganiseerde bendes uit het voormalige Oost-Europa en individuelen die “even” een snel vervoersmiddel nodig hebben. Ook het gevoel van onveiligheid heerst rondom de omgeving van het station. Dit door de aanwezigheid van drugsdealers en samenscholende jongeren.

Reeds in 2018 hebben een aantal politieke partijen in Enkhuizen er al op aangedrongen dat er op korte termijn cameratoezicht nodig is op en rondom het station en dat politie en BOA’s meer moeten controleren. Echter nu ruim een jaar later is er nog steeds niets gebeurd en worden de fietsendiefstallen zelfs al uitgebreid naar het stelen van auto’s vanaf de parkeerplaats.

Menig treinreiziger durft ’s avonds niet eens meer zelf door het donker naar huis te lopen door de huidige situatie. De vraag blijft dan ook wanneer gemeente Enkhuizen deze problemen eens serieus gaat aanpakken. Hoeveel fietsen en auto’s moeten er nog op een onwettige manier van eigenaar verwisselen voordat er actie wordt ondernomen? De toekomst zal het leren.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp