Fiets mee in de trein groot succes dus duurder kaartje

ENKHUIZEN – De populariteit van de fiets meenemen in de trein is zo’n groot succes dat de NS heeft besloten om het kaartje fors duurder te maken. Vanaf 1 januari 2020 kost het kaartje geen 6.20 euro meer maar 7,50 euro.

Hessel Koster, woordvoerder van de NS. zegt in een gesprek met OVmagazine: ,,In de trein is de ruimte voor fietsen maar beperkt, in de spits is de fiets mee zelfs helemaal niet toegestaan. Buiten de spits is er meestal voldoende ruimte. Alleen op specifieke momenten en trajecten schiet het tekort. De treinen richting Leeuwarden in de vakantietijd zijn daar een voorbeeld van.

Reserveren om fiets mee te nemen in de trein

Als mogelijke oplossing ziet de NS. een reserveringssysteem wel zitten, de NS. heeft al veel ervaring met een soortgelijk systeem bij de Internationale treinen. De NS. gaat in 2020 alle opties bekijken, zegt Koster.

De Fietsersbond vind de prijsverhoging jammer en vind het vooral vreemd dat iets dat populair is met hogere prijskaartjes weer teniet wordt gedaan, zorg voor meer plaatsen voor fietsen in de trein, aldus de Fietsersbond.

[signoff]

 

Reageer op dit onderwerp