Feestelijke opening Natuurspeeltuin Skik Schellinkhout

SCHELLINKHOUT – Eindelijk is het zover, Natuurspeeltuin Skik in Schellinkhout is klaar en dus tijd voor een feestelijke opening door wethouder Dirk te Grotenhuis.

De kinderen van Schellinkhout zijn vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van Skik. Het ontwerp voor de natuurspeeltuin is tot stand gekomen met behulp van de kinderen. Ook hebben ze geholpen bij het metselen van stenen bij de waterpomp.

Tekst loopt door onder de foto’s

Het resultaat is een avontuurlijke speelplek met kabelbaan, speeleiland met klimtoren en glijbaan, klimparcours, waterpomp, zandspeelplaats en zitmuurtjes. Een geweldige plek voor de kinderen om te spelen, ravotten, kliederen, klimmen, klauteren en roetsjen. En dat wordt al volop gedaan!

Ook zijn er takkenrillen gemaakt die dienen als nest-, voedsel- of schuilgelegenheid voor bijvoorbeeld vogeltjes, padden, insecten of egels. Want naast een uitdagende speeltuin voor kinderen, blijft de natuurspeeltuin vooral het leefgebied van de flora en fauna in het parkje van Schellinkhout.

Natuurspeeltuin Skik is mogelijk gemaakt door de gemeente Drechterland vanuit het project Vitale Dorpen. Daarnaast hebben Rabobank, Jantje Beton, Kern met Pit, Zeeman Vastgoed, Eten bij Meta en vele dorpsbewoners een bijdrage geleverd aan de klimtoren met glijbaan.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.