14 C
Enkhuizen
31 oktober 2020 03:00
Enkhuizen Actueel

Foto: M.H.S. Eltingh

Gemeente

Extra carillonbespelingen Zuidertoren Enkhuizen 4 & 5 mei

ENKHUIZEN – Op 4 mei om 20.02 uur – direct na de 2 minuten stilte – speelt stadsbeiaardier Frits Reynaert vanaf het Zuidertorencarillon het Wilhelmus, in aansluiting op de herdenking bij het monument de Stedemaagd in het Wilhelminaplantsoen.

Vanwege de Corona-maatregelen zal daar een aangepaste herdenking zijn, zonder publiek. De kranslegging en een korte toespraak van Burgemeester Eduard van Zuijlen kunt u thuis live volgen vanaf 19.55 uur via Facebookpagina’s:

Enkhuizenactueel.nl

en

Gemeente Enkhuizen
Ook op het carillon op het Koperwiekplein klinkt om 20.02 uur het Wilhelmus.
Op 5 mei van 16-17 uur speelt stadsbeiaardier Frits Reynaert een Bevrijdingsprogramma.
Hij begint zijn programma met het Wilhelmus en speelt vaderlandse liederen over vrijheid en muziek die omstreeks de bevrijding en in de oorlog geklonken heeft, zoals We’ll meet again, Lilly Marlene, Als op het Leidsche plein, Land of Hope and Glory, From the time you say goodbye. Hij eindigt met liederen van hoop zoals We shall overcome. Om 16.55 sluit hij aan bij het landelijk initiatief #5voor5 en speelt Zing, vecht, huil, bid… van Ramses Shaffy.
Deze bespeling maakt onderdeel uit van de nationale carillon-estafette van de Koninklijke Nederlandse Klokkenspel Vereniging, waarin diverse Nederlandse beiaardiers met zo’n honderd bespelingen uiting geven aan de dankbaarheid en vreugde om 75 jaar vrijheid.
Zet de ramen open, ga even lekker in de tuin of op balkon of stoep zitten, maak een kleine wandeling (op 1,5 meter afstand van anderen) en geniet van het carillon!

Reageer op dit onderwerp